Сайт с мобилна версия (респонсив дизайн) и бързо зареждащо се съдържание – добри практики за успешното индексиране на сайта в Google

 • -
Сайт с мобилна версия

Сайт с мобилна версия (респонсив дизайн) и бързо зареждащо се съдържание – добри практики за успешното индексиране на сайта в Google

Категория:Изработка на сайт

Сайт с мобилна версия (респонсив дизайн) – знаете ли какво означава това?

Изработка на сайт с респонсив дизайн-GS-WebCreatorСайт с мобилна версия означава, че сайтът е изработен така, че освен на компютър, неговата структура, визия и дизайн се трансформират, така че сайтът да се вижда еднакво добре, отворен и на телефон и на таблет. Благодарение на мобилната версия цялата структура на сайта се оразмерява спрямо устройството (компютър, телефон, таблет), от което е отворен. По този начин всяка част от структурата на сайта (менюта, подменюта, категории, слайдове, изображения и др.) да се вижда еднакво добре на компютър, телефон и таблет.

Именно мобилната версия на сайт е една от добрите практики на Google за успешното индексиране на сайт.

Изработка на сайт с бързо зареждане на съдържанието-GS-WebCreatorОсвен мобилната версия, друга важна особеност, на която трябва да отговаря един сайт, е скоростта на зареждане на сайта. Именно бързото зареждане на съдържанието на сайта (менюта, слайдове, изображения, текстове и др.) е друга добра практика на Google за успешното индексиране на сайта в Интернет.

Все по-често се наблюдава използването на телефони или таблети за достъп до Интернет. Това налага нуждата от добро представяне на сайтовете, отваряни и разглеждани от тези устройства. Ето защо днес Google все повече има предпочитание към сайтове, които отговарят на двете условия (мобилна версия и бързо зареждане на съдържанието). Такива сайтове Google показва на по-горни позиции в Интернет от сайтове, които нямат респонсив дизайн (мобилна версия) и зареждат бавно.

Множеството тестове показват, че един сайт с мобилна версия отчита значително увеличен процент на обхождане от Googlebot за смартфон в сравнение със сайт, който няма респонсив дизайн.

Изработка на сайт с респонсив дизайн и бързо зареждане на съдържанието-GS-WebCreatorНеотдавна от Google обявиха, че от началото на юли 2018 г. даден сайт, чието съдържание зарежда бавно, може да се окаже на по-долни позиции при търсене в Интернет.

Ние от GS-WebCreator спазваме последните тенденции в уеб дизайна и добрите практики на Google за успешно индексиране на сайт и онлайн магазин.

Изработка на сайт с мобилна версия-GS-WebCreatorЕто защо, като партньор на Google, предлагаме изработка на сайт и онлайн магазин с мобилна версия.

По този начин изготвените от нас сайтове и електронни магазини, както и техните функционалности, изглеждат еднакво добре на всички устройства, от които се отварят и разглеждат. Това позволява да се обхванат посетителите и от мобилните устройства, като телефони и таблети.

Освен това, предлагайки изработка на сайт и изработка на онлайн магазин, ние от GS-WebCreator осигуряваме бързото зареждане на тяхното съдържание. Това постигаме чрез преработване на всяка една снимка, предоставена от нашите клиенти за качване в сайта и в електронния магазин. Всичко това се прави с цел олекотяване и бързото зареждане на снимките. Това от своя страна води до бързото зареждане на съдържанието на сайта или онлайн магазина. Освен олекотяването на снимките, нашите уеб дизайнери поставят техните правилни alt тагове, с цел по-добрата оптимизация на сайта или онлайн магазина.

SEO Оптимизация на сайт и SEO Оптимизация на онлайн магазин-GS-WebCreatorПри изработка на сайт или изработка на онлайн магазин ние отделяме специално внимание на добрата SEO Оптимизация на сайта или електронния магазин. Ето защо във всяка страница на сайта, както и на всеки един продукт в онлайн магазина, поставяме подходящи SEO заглавие, мета описание и ключови думи. Друг много важен инструмент, който използваме за SEO Оптимизация на сайт или онлайн магазина, е Google webmaster tools, който позволява задаване на насоките на Google с цел популяризиране.

След изработка на сайт или онлайн магазин може да се прибегне до Интернет реклама в Google. Това е един от най-добрите начини да рекламирате Вашия сайт или електронен магазин, а с това да рекламирате и Вашата дейност, предлагани продукти и услуги. Рекламирането в Google достига до повече хора, които търсят Вашите продукти или услуги.

Google Adwords от GS-WebCreatorДоверете се на екипа на GS-WebCreator за изработка на Вашия сайт или онлайн магазин.

Разгледайте нашите ценови планове за изработка на сайт и нашия план за изработка на онлайн магазин. Изберете този, който отговаря на Вашите изисквания и на спецификата на дейността Ви. Ние сме на разположение да отговорим на Вашите въпроси и да предложим най-доброто уеб решение за изработка на сайт и изработка на онлайн магазин съобразно Вашите нужди, желания, сфера на дейност и вида на предлагани продукти и услуги. Свържете се с нас!


Пишете ни

  Вашето име (задължително)

  Вашият Email (задължително)

  Телефонен номер (задължително)

  Относно

  Вашето съобщение